sicksister

Alla inlägg under maj 2010

Av Malin - 10 maj 2010 22:12

En resa tillbaks i tiden vad det gäller praktiken idag, har haft "springtjänst" med undersköterskorna och ja,( you tell me Bengt?) en massa blöjbyten och matbrickor.. Inte dirkt ett steg i utvecklingen men men, kanske en lite reminder..


Uppehåll och regntunga skyar hela dagen, inte kännt mig sådär sprudlande glad direkt, lite nedstämd.. DOCK varade uppehållet till sisådär kvart över nio ikväll när jag skulle knalla mina kilometer hem, då blev det regn och blåst.

Men får ändå lite lycka av det då doften av blött gräs och sommarregn når mina näsmusslor! Härligt!

Såg att det var endast 1 plus grad ute nä rjag kom hem men skitsamma, det var det närmaste sommarregn vi har vart på flera månader i allafall..


Tune of today: The road home-Travis Tritt

Av Malin - 9 maj 2010 16:38

Ååå helt knäckt efter en tuff helg men har dock sovmorgon imorgon! hallelujha det känns längesedan!

Har under lite handledarfri tid suttit och kollat FASS och läst på lite om den medicin jag själv äter och huvva!.. börjar man läsa biverknings avsnittet får man plötslig en massa nya fel här och där,lite nojjig blir man också och undrar om man ska tillhöra de där mindra vanliga eller kanske till och med de ovanliga biverkningarna!

Hemska tanke..! Måste nog förbi på apoteket och storhandla lite imorgon i allafall, ögondroppar och nässpray så man slipper låta som en sentimental Grinolle hela dagarna.

Hörde mig själv trots mp3 lurarna hur jag snorade och snyftade på vägen hem, inte konstigt att jag fick lite blickar av människorna jag mötte! Jag tänkte först, va fan! är det så lite folk i den här staden att de ser direkt att man inte är härifrån?!

Men det kanske är lite både och, en grinande främling..


Nu ska jag ta mig en kopp kaffe (nr. 8 idag) och sätta igång att plugga så fingrarna blöder och ögonen torkat ihop..


Tune of today: She's going home with me- Travis Tritt (till min M)

Quote of today: Vet ni varför vissa killar är hjulbenta? Man sätter det oviktiga inom parantes! (HAHA, mycket populärt skämt på en hel kvinnlig arbetsplats)

Av Malin - 8 maj 2010 22:16

En mycket produktiv dag på praktiken idag, 7-8 venprovtagningar, PVK, säkert 10 infusioner och 5 injektioner.. FASS har blivit min bästa vän och JA, jag förstår varför man mäste ha 100% rätt på läkemedelsberäknings tentan, himmel vilken matematik..

Hemkommen efter 13.5 timme på sjukhuset är jag riktigt trött i ögonen, imorgon blir det en vanlig dag och stenhårt plugg som grädde på moset..

Får kämpa in i det sista nu för att fixa VFU uppgifterna och sjukdoms tentan så förhoppningsvis efterföljs det av en oros fri sommar och 100% LEDIGHET  i juni :)

Motivationen finns som en gaslampa i röven och nedräkningsklockan ljuder öronbedövande... Fyra dagar.. sedan fyra dagars ledighet


Quote of today: " En annan en blir ju fet så fort man öppnar kylskåpet, inte fan hjälper det att räkna points då!"

Av Malin - 7 maj 2010 19:24

Att vara ensam i en främmande stad i en oinredd lägenhet är en baggis på veckorna, men att sitta så på en fredagkväll, huvva!

Har ätit fredagsmiddagen ur en plastlåda från Claes Olsson och ska precis trösta mig med ETT glas vin framför postkodmiljonären.

Vet dock inte om jag kan njuta av det då jag känner mig som en patetisk smygalkoholist, jag menar, när avnjuter "vanligt folk" ett glas vin? Med en god middag/efterrätt eller kanske i vänners goda sällskap eller tillsammans med den man älskar, kvalificerar inte in på någon av de punkterna ikväll, så, smygalkoholist, ska dessutom jobba imorgon bitti!


well well, håller dörren låst och persiennerna nere så kanske jag kommer undan oupptäckt...


Tune of the day: Were corn don't grow-Travis Tritt

Av Malin - 6 maj 2010 21:00

Har man väl börjat en slags inofficiel nedräkning är det svårare att njuta och ta vara på dagen har jag upptäckt..

När jag är i Sollefteå på praktik försöker jag få dagen att gå undan för att jag ska få komma hem.. Bara två dagar kvar, bara en dag kvar...

Trivs dock jättebra och känner att jag lär mig hela tiden så vill egentligen inte förlora någon tid..

När jag är hemma räknar jag antingen ner till sommarlovet, vilket är bara dryga två veckor bort eller så räknar jag ner till nästa gång jag får komma hem ett par dagar igen..

När jag ska handla mat här hemma känns ingenting värt att köpa då jag åker om två dagar och detsamma när jag kommit till Sollefteå, jag ska ju snart hem igen...


Dubbelt boende är ett straff hur man än vänder och vrider på det, än hur man packar och släpar fram och tillbka har man aldrig det man vill ha!

Nu kängtar jag tills jag kommer hem ifrån praktiken så M och jag kan ta vårt pick och pack för en sommar i min härliga hemby, där finns allt man kan tänka sig!


Tune of today: Heart-"Barracuda"

Ovido - Quiz & Flashcards